Vijesti

Sto sa dvije stolice je više od toga

Mnoge majke opremaju svoje dječje sobe lijepim stolom sa dvije stolice, koji služi kao igraonica ili radni kutak za najmlađe. Osim što izgleda lijepo i pruža ugodno mjesto za igru ​​i stvaranje djeteta, sto sa dvije stolice je mnogo više od toga. Koristeći ga, mališan od malih nogu može steći određene vještine i navike koje će mu dobro doći i nakon što stol i stolicu zamijene radni sto.

Stol i stolica za učenje pravilnog držanja

Iako su najaktivniji i najrazigraniji u svojim najranijim godinama, svjetski trend pokazuje da su djeca ipak sve više zaposlena. Sjede kada gledaju crtane filmove, kada se igraju i kada stvaraju, eventualno u neodgovarajućem sjedištu ili u prisilnom držanju. Kao rezultat, dolazi do nepravilnog razvoja kičme i neadekvatno držanje. Zato je FreeON sto sa dvije stolice odlično rešenje, jer je prilagođen veličini djece, a omogućava mališanu da sjedi uspravno u stolici, nogice ne klate u vazduhu i nije prisiljen da sjedi u neudobnom položaju dok se igra ili stvara na stolu. Sklonog držanja prema tlu.

3830071139975 (2) (Large)    3830071139975 (4) (Large)

Učenje rutine za stolom

Stol sa dvije stolice najčešće se koristi za dječje kreacije (slikanje, crtanje, itd.), za edukativne igre (slaganje kockica ili slagalica), listanje knjiga i slušanje bajki, a ponekad i za grickanje. Kada djeca imaju svoj prostor u prostoriji za ove aktivnosti, oni također uče rutinu i bonton. Kada sjednu za stolić, znaju da je vrijeme da se smire i usredoče svoje misli na ono što rade u tom trenutku.

Sto kao miran kutak za učenje i stvaranje

Prilikom planiranja dječje sobe ima smisla opremiti je na način da svaki dio ima svoju namjenu. Gdje je krevet, tu je i kutak za spavanje i mjesto za odmor. Gde su igračke, ima mesta za zabavu i igru, a gde je sto sa stolicama, ima mesta za kreativnost i maštu. Uskoro će doći vrijeme kada će mališan krenuti u školu, pa ga je dobro od malih nogu učiti radnim navikama. I gdje je sada sto ili mjesto za kreativnost i maštu, jednog dana će najverovatnije biti mjesto za radni sto i mjesto za sticanje novih znanja.

Uvijek birajte kvalitetan namještaj za svoje dijete

Stolovi sa stolicama su prilično popularan namještaja u dječjim sobama i dnevnim sobama, zbog čega je ponuda na tržištu prilično široka i raznolika. Budući da su djeca razigrana stvorenja, uvijek dajte prednost kvalitetnom, izdržljivom i sigurnom namještaju koji se ne može lako slomiti ili oštetiti. Osim toga, bitno je da je napravljen od što prirodnijih materijala, tj da ne sadrže štetne boje, plastične čestice ili druge hemikalije. U FreeON ponudi pronaći ćete širok asortiman stolova i stolica, koji su izrađeni od najkvalitetnijih materijala, prijateljski prema djeci i okolišu. Pogledajte ponudu ovdje.