Vijesti

Šta vas i vašeg mališana očekuje na jesen?

Jesen je divno doba godine. Ljetna vreva je prošla, nema više nesnosne vrućine i gužve na svakom koraku, ostaju samo ugodne uspomene, tople sunčeve zrake i jutarnja svježina, a dnevni ritam života počinje se polako smirivati. Idealno vrijeme da odvojite vrijeme za sebe i svoje dijete, postavite nove ciljeve i iskoristite jesenska popodneva za duge šetnje sa svojim djetetom. Odabrani FreeON proizvodi pomažu vam da vam  bude što ugodnije i udobnije.

  1. Duge šetnje i divljenje prirodi

Ako su mame ograničene na šetnje samo u rano jutro ili kasno poslijepodne ljeti, sada sebi mogu priuštiti šetnju kad god vam odgovara. Jutarnja svježina i rosa probudit će vas i napuniti energijom za novi dan, te uljuljkati vaše dijete u ugodan odmor. Popodnevna šetnja posljednja je prilika da ulovite tople zrake prije zime, iako vas hladni povjetarac ili kiša ponekad mogu iznenaditi. U šetnji s malim djetetom uvijek pazite da imate dodatno toplu odjeću (jaknu i kapu) ili mekanu dekicu za dijete kako bi mu bilo toplo u kolicima. Ako volite lijepe stvari, ne propustite veliki izbor slatkih dekica Bubaba by  FreeON.

  1. Topli dani, hladne noći

Jesenji mjeseci su oni kada su temperaturne razlike najveće. Ako nas sunce popodne razmazi ugodnim temperaturama, one brzo padaju navečer i noću i uspravno nam postavljaju kukove. Kad još nije sezona grijanja, topla deka neophodna je u svakom domu. U slučaju da vaše dijete ne želi biti pokriveno noću ili se uvijek budi otvoreno, razmislite o laganoj i prozračnoj vreći za spavanje koja vam štedi dizanje noću radi pokrivanja i dječji „šmrkavi „nosić. U vreći dijete je cijelo vrijeme pokriveno. Dovoljno su  prozračne da  ne pregriju , a istovremeno daju dovoljno prostora za nesmetano kretanje. Zahvaljujući praktičnom i dobro osmišljenom sistemu zatvaranja, možete promijeniti pelenu svom djetetu bez buđenja.

  1. Porodična putovanja i šetnje

Mnoge bi se mame složile da je jesen najbolje iskoristiti za obilazak popularnih atrakcija i mjesta. Popularna turistička odredišta više nisu toliko popunjena, gužve na cesti su gotove,  a o “gunđanju” djece zbog vrućina da i ne govorimo. Kako bi dijete bilo sigurno  na svakom kilometru, nabavite mu udobnu autosjedalicu i prikladna kolica koja će izdržati raznoliki teren. Pregledajte našu ponudu dječjih autosjedalica i sportskih kolica. Odabrani modeli su trenutno sniženi.

  1. Nepredvidljivo vrijeme

Bilo da idete sa svojim djetetom na kraće ili na duže putovanje, uvijek budite spremni na svaki mogući scenarij. Moguće je da će ujutro zasjati sunce, a  vratit ćete se  pokisli i prehlađeni. Nikad ne znate kada će vas uhvatiti popodnevna kiša ili hladan nalet vjetra, stoga uvijek budite spremni. Ponesite toplu dječiju odjeću, pokrivač za kišu ispod kolica i kišobran ili kabanicu za vas u torbici.

  1. Otkrivanje novih aktivnosti za djecu

Briga o motoričkom razvoju djeteta počinje odmah nakon rođenja. Prvo s osnovnim vježbama kao što su pomicanje glave, ruku i nogu, sve do podizanja i postavljanja na noge, te prvi veliki koraci. Osim uobičajenih vježbi koje propisuje pedijatar, kretanje vašeg djeteta možete potaknuti i drugim oblicima vježbanja, odnedavno su jako popularne joga za bebe i masaža za bebe. Ovo su jednostavne vježbe koje se mogu izvoditi na jastuku, stolu za previjanje ili u gnijezdu za bebe , ali u svakom slučaju uvijek se o njima posavjetujte sa specijalistom i pedijatrom te slijedite njihove preporuke i dobne granice.