Vijesti

Oprema za novorođenče-popis svih najpotrebnijih stvari

Ugledali ste plusić na testu i vašoj sreći nema kraja. Nakon navale divnih emocija zbog dolaska prinove u obitelj dolaze i neka pitanja na koja vam nitko neće sto posto dati točan odgovor jer svaka mama ima drugačije iskustvo.
Na pitanje što nam je sve potrebno od opreme za novorođenče svaka mama će vam dati drugačiji odgovor, ali oko par stvari koje su prijeko potrebne za dolazak prinove većina nas će se složiti.

Sastavljamo vam popis najpotrebnijih stvari koje će vam stvarno biti od koristi. Popis opreme za novorođenče koja bi mogla dobro poslužiti bez obzira na to što je sve individualno od mame do mame i od bebe do bebe.

1KOLICA ZA BEBU, idealno rješenje je kupiti kolica 3 u 1

Zašto?

Za izlazak bebe iz bolnice obavezno morate imati autosjedalicu “jaje”. Nekada su se bebe iz bolnice iznosile u platnenim nosiljkama, sada to pravilo odavno ne vrijedi radi sigurnosti bebe na putu od bolnice do kuće. Ako kupite kolica 3u1 u startu ste riješili autosjedalicu za sljedećih par mjeseci.Iako postoje auto sjedalice od 0 do 36 kg o tome za početak ne trebate razmišljati jer imate “jaje” koje možete koristiti do cca osmog ili devetog mjeseca života vaše bebe. (ili do bebinih 13 kg)

2.KREVETIĆ ZA BEBU ( može i prijenosni sklopivi)

Za krevetić vam je naravno potreban madrac i barem 2 seta posteljine što uključuje : dvije plahtice, dvije navlake za poplun i ogradica za krevetić.
Preporučujemo ogradicu koja se stavlja pojedinačno na rešetke od krevetića.

 

3.GNIJEZDO ZA BEBE

Gnijezdo za bebe vam može poslužiti iz više razloga. Npr.ako vaša beba ne želi spavati u krevetiću ili ako ste sami odlučili da želite da beba spava kraj vas.

Zašto?

Ako beba spava kraj vas u bračnom krevetu idealno je da imate gnijezdo koje stavite kraj sebe u krevet jer ste tako spriječili da ne legnete na bebu i da ju slučajno ne udarite dok čvrsto spavate. Beba vam u gnijezdu može sigurno spavati i preko dana u dnevnom boravku dok vi obavljate kućanske poslove a ujedno imate i bebu na oku.

4. LEŽALJKE ZA BEBU

Ležaljka za bebu je idealna za ublaživanje grčeva jer ima laganu vibraciju . Može poslužiti za umirivanje bebe ,ujedno i za igranje i vježbanje motorike jer svaka ležaljka ima igračkice koje beba može hvatati rukama. Dok vi obavljate kućanske poslove vaša beba uživa u laganom ljuljanju a ujedno je i Vama na oku.
Naravno da ima beba kojima ležaljka i nije bila po volji a ima beba koja su uživala u njoj dok je mama nesmetano kuhala i obavljala svakodnevne obaveze.

Klikom na ovaj link možete sve navedeno dodati u  opremu za novorođenče koja vam prijeko potrebna: FreeON