Vijesti

Jastuci za dojenje prigodni su za upotrebu tijekom trudnoće

blazine za dojenje

 

Jastuci za dojenje ili trudnički jastuci pružaju potporu majkama koje doje i ublažavaju trudničke tegobe.

Kvalitetan odmor tijekom trudnoće od presudne je važnosti za buduće mame, a upravo se s tim problemom susreću trudnice. Ljudi najčešće spavaju na leđima ili na trbuhu, no nažalost, trudnicama se to ne preporučuje, što otežava odabir optimalnog položaja za spavanje. Najefikasniji način ublažavanja trudničkih tegoba i omogućavanja kvalitetnog odmora je korištenje trudničkih jastuka. Izuzetno su praktični, udobni, te ih možete koristiti i nakon poroda. Oblik polumjeseca osigurava stabilnost , udobnost, podupire glavu, vrat, kralježnicu i zdjelicu. Jastuci nisu namijenjeni samo trudnicama, nego svima koji imaju problema sa spavanjem. Možete ih koristiti pri sjedenju na krevetu, stolici, kauču ili čak u automobilu. Odaberite jastuk koji vam najbolje odgovara s obzirom na mekoću, materijal, oblik i uzorak, i uživajte u maksimalnoj udobnosti.

blazine za dojenje

Nakon poroda, jastuk možete koristiti kao jastuk za dojenje. Dovoljno ga je namjestiti oko struka, položiti dijete na njega i početi dojiti. Dojenje nije samo hranjenje već stvaranje i jačanje veze između djeteta i majke, te prilika za upoznavanje i zbližavanje. Dijete se osjeća sigurno i voljeno dok je na majčinim prsima. Korištenje jastuka omogućava ergonomsko namještanje i maksimalnu udobnost. Potrebno je napomenuti kako su neki jastuci za spavanje preveliki za neke mame, stoga se odlučuju za kupnju manjeg jastuka za dojenje. Njihova prednost je lakše premještanje, a zbog svojih dimenzija stane u svaki prtljažnik pa ga možete ponijeti gdje god išli.  Jastuci za dojenje najčešće su u obliku slova C, zbog čega ublažavaju bolove bradavica i kralježnice jer sprječava nespretno savijanje kralježnice tijekom dojenja.

Iako je osnovna svrha ovih jastuka utjeha mama i/ili dojilja, oni se mogu koristiti na mnogo drugih načina, ovisno o djetetovoj dobi. Dijete možete položiti na jastuk u ležeći ili sjedeći položaj – koji god odaberete, biti će mu vrlo udobno. Slijedite upute za korištenje jastuka, koje će se razlikovati ovisno o dobi djeteta.